ER DET VANSKELIG Å STARTE BARNEAVDELING I KLUBBEN?

Dette var temaet til en av arbeidsgruppene på NAGS landsmøte i mars 2002. Vi ble i alt 7 personer som satt og arbeidet med dette temaet, men da det kun var Halden Geologiforening som hadde prøvd dette i praksis av de tilstedeværende klubber, ble det at repr. fra Halden i vesentlig grad ga tips og forslag til hvordan dette arbeidet kunne startes opp i de andre klubbene. Det kom likevel flere gode tips og forslag fra representantene fra de andre klubbene som deltok.

Vi vet jo at Steinklubben på Geologisk Museum v/ Lars O. Kvamsdal har lang erfaring med barnearbeid og dette er kanskje en oppgave NAGS og klubbene bør vektlegge ekstra i årene som kommer; det er dagens unge som vil kunne skape et fremtidig aktivt amatørgeologisk miljø i Norge!

Untertegnede vil ta imot alle tips, og tanker og forslag med STOR glede og forbereder gjerne et temamøte om amatørgeologisk barnearbeid enten til neste landsmøte i NAGS eller i et annet forum.

Hilsen Halden Geologiforening

v/ Thor Sørlie, Iddeveien 50, 1769 Halden (tel. 69 18 64 12 )  e-post kts@halden.net

Her er noen sentrale tanker og tips om igangsettingen av ei barnegruppe:

DET VANSKELIGSTE OG MEST VESENTLIGE ER Å FINNE PERSONENE SOM ER VILLIGE TIL Å ENGASJERE SEG!

KLARER FORENINGENE DETTE ER MYE AVKLART!

DET BØR VÆRE SÅ MANGE VOKSNE TIL Å LEDE BARNEGRUPPA AT DEN IKKE ER FOR SÅRBAR HVIS/NÅR EN AV LEDERNE SLUTTER. VI ER 2 + AT VI INNKALLER HJELPERE. DET ER I MINSTE LAGET.

STED:

Å FINNE ET EGNET "KLUBBHUS" ER NEPPE NOE PROBLEM; EN SKOLE STILLER HELT SIKKERT ET KLASSEROM TIL DISPOSISJON.

SKOLENE ER OGSÅ VILLIGE TIL Å SPRE INFORMASJON TIL ELEVENE. ÅPNE DAGER ER VEL EGNET TIL REKRUTTERING OG FREMVISING AV KLUBBENS AKTIVITETER.

"PROBLEMET" ER AT DERE FORT KAN FÅ MANGE INTERESSERTE, SÅ DERFOR KAN DET VÆRE LURT AT DERE LAR 4. KLASSE VÆRE LAVESTE ALDER FOR MEDLEMSSKAP.

TID:

VI HAR GODE ERFARINGER MED AT ET MØTE PÅ EN TIME ER PASSE OG AT ETT MØTE I MÅNEDEN + TURER ER PASSE FOR OSS.

AKTIVITETER

VI HAR HATT FØGENDE TEMAER:

FREMOVER:

UNDERSTREKENDE TEMAER GÅR GJERNE IGJEN PÅ ALLE MØTER!

KOM GJERNE MED TIPS TIL NYE TEMAER OG PRAKTISKE OPPGAVER!

* kommentar til månedens stein: Vi bruker stein i størrelse 2 x 2 cm og stein som man ikke finner i nærområdet. Vi har kjøpt inn noen fine pappesker med plastlokk (rommer 12 stk 3 x 3 cm bretteesker) av Geoloco (Tom Hoel). Stein som er blitt brukt er: kvartskrystall, kobberkis, dinosaurbein, forsteinet tre, larvikitt, haitann, marmor, magnetitt, thulitt, krysokoll, beryll, kalsitt, dolomitt, pyritt, rosenkvarts, agat, granat med mer.